Wahed Invest #1 – Patuh Syariah

Wahed Inc., adalah syarikat teknologi kewangan Islam pertama (fintech) di dunia.

Dilancarkan di Amerika Syarikat pada bulan Mei 2017, dan diperluaskan ke UK setahun kemudian. Aplikasi “Wahed Invest” menyediakan pilihan portfolio yang pelbagai kepada pelabur, seperti dana AS, sukuk, dan dana Dagangan Bursa (ETF).

Platform ini mempunyai sekurang-kurangnya 20,000 akaun di seluruh dunia. Dan kini telah tiba di Malaysia, yang mempunyai hampir 20 juta penduduk Islam.

Di Malaysia, Wahed Invest adalah antara tiga penasihat robo yang diluluskan oleh Suruhanjaya Sekuriti (SC) Malaysia setakat ini, selain daripada StashAway, dan MYTHEO.

Wahed Invest mempunyai empat orang ahli panel Penasihat Syariah, mereka adalah Dr. Aznan Hasan, ahli lembaga syariah AAOIF, ahli panel syariah KWSP, dan Maybank Islamik.

Penasihat robo (robo-advisors) adalah kategori penasihat kewangan, yang menyediakan nasihat kewangan, atau pengurusan pelaburan secara online.

Melaburlah dengan Wahed Invest tanpa ragu, kerana telah disahkan Patuh Syariah, dan berdaftar dengan Suruhanjaya Sekuriti (SC).

Muat turun sekarang Aplikasi Wahed Invest di Apple Store, dan Google Play. Boleh mula melabur dengan modal serendah RM100.

Gunakan kod jemputan ini, bagi melayakkan anda menerima bonus bernilai USD10 (RM40).

Kod Jemputan: MOHALI55

Kongsi jika bermanfaat:

Comments

2 responses to “Wahed Invest #1 – Patuh Syariah”

  1. […] Wahed Invest setakat ini menunjukkan bahawa, Wahed Invest merupakan pelaburan yang cemerlang lagi patuh Syariah yang wajar kita […]

  2. […] Selain itu, pelaburan ini juga dijamin patuh syariah, oleh empat panel syariah yang dikenali. Baca di sini, tentang wahed invest patuh syariah. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *